Mitä musiikkia kuuntelin 40 vuotta sitten? Osa 1. Wigwam.

 

Ystäväni, mainosmies ja muusikko Nynny-Folkkari puhkesi hämmästyksiin, kun aloin aivan yllättäen hyräillä Wigwamin biisiä Nuclear Nightclub. Sanottakoon, että vain muusikko voi tunnistaa biisin lahjattomasta hyräilystäni, mutta yhtä kaikki ihmetyksen aihe tällä minua kymmenisen vuotta nuoremmalla folk-muusikolla oli mistä ihmeestä minä voin tietää Wigwamin?

Hyvänen aika. Minähän kuuntelin Wigwamia jo ennen kuin Nynny-Folkkari oli edes syntynyt. Wigwamin Nuclear Nightclub oli kuuminta hottia Haukilahden Kesoilin jukeboksissa vuonna 1976. Kun jukeboksiin livautti sisään 50-pennisen ja valitsi Freddie are you ready -biisin sai hyväksyviä katseita naapuripöydässä vihreissä maihareissa istuvilta, pitkätukkaisilta proge-miehiltä.

Vaikka en paljoa musiikista ymmärräkään, ymmärrän että Wigwam on kautta aikojen yksi kovimpia suomalaisia bändejä (heti Hurriganesin jälkeen), jonka maailmanvalloitus jäi toki suomalaisittain torsoksi, vaikka laulusta vastasi aivan alkuperäisellä brittienglannilla Jim Pembroke.

 

Tästä sunnuntai-iltapäivän ratoksi kipale soimaan. Kuulostaa hyvältä yhä.

 

Tarkkana saa sitten olla fanituotteiden kanssa ulkomailla, ettei käy kuin Jarlalle.

Screenshot 2016-04-02 13.49.41

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s